Vässa tekniken utanför isen

Någonting som förhoppningsvis är känt för de allra flesta hockeyspelare är det faktum att du även kan träna på sådant som din klubb- och skridskoteknik utanför isen. För de spelare som har en aspiration att bli riktigt riktigt bra är det i princip ett måste för att få ihop de timmar som krävs för att saker och ting ska sätta sig som rinnande vatten. Ytterst få individer kan bortse från detta och enbart leva på sin talang, och även dessa hade helt klart dragit nytta av att nöta lite extra vid sidan av hockeyrinken.

För de som spelar ishockey idag så finns det helt andra möjligheter att träna vid sidan de vanliga ispassen än för bara ett tiotal år sedan. Sett till off ice träningen så har metoderna förfinats avsevärt och även om sådant som teknikkulor och liknande hjälpmedel funnits tillgängliga rätt länge nu, så dyker det ständigt upp nya innovationer som förbättrar träningsalternativen ytterligare. Detta gör att den som verkligen gett sig den på att lyckas som hockeyspelare har extremt bra förutsättningar att förbättra sig helt på egen hand. Allt ifrån klubbteknik, skott, passningar och till och med skridskoåkning är numera sådant som du relativt enkelt kan vässa hemma i garaget eller på någon annan plan och rymlig yta.

Här på MB Hockey så tycker vi denna utveckling är extremt spännande och det ska bli roligt att se om det möjligtvis skulle kunna ta hockeyn ännu ett snäpp framåt under de kommande årtiondena och generera en vild ström av nya legender till Hall of Fame. Ja, som vanligt så får den lever se, något som vi eftersträvar att göra i rätt så många år till!

Vi ses igen i nästa inlägg!