Att börja på hockeyskola

När det är dags för barnen att prova på olika sporter så finns det inom ishockey en hockeyskola man kan anmäla sig till för att man under lekfulla former ska kunna lära sig att fungera tillsammans med andra barn samtidigt som man lär dig grunderna inom ishockey.

Det handlar om klubbteknik, känslan för spelet och givetvis själva skridskoåkningen. Allt detta ska göras med glädje för att kunna skapa en förenande känsla mellan föräldrar och barn. Alla som vill ska kunna vara med helt efter sin egen förmåga då det ska vara lekfullt. Det gäller givetvis att ha rätt utrustning för säkerhetens skull och det gäller för både tjejer och killar som vill spela hockey.

De matcher som sedan ska spelas blir då lokalt inom den aktuella föreningen men kan också ske genom särskilda pool spel. Till föräldrarna finns också ett särskilt informationsblad där barnens rätt inom idrott finns, ledarnas och föräldrarnas ansvar, hur barnet ska agera för att vara en bra kompis, information om försäkringar och utrustning med mera.

Hockeyskolan har lyckats bra i sin satsning att göra träningen både rolig för barnen samtidigt som den är pedagogisk. Den ska se till att alla, det vill säga både föräldrar och barn, ska få en positiv bild av ishockeyn för att få ett samarbete som varar i många år framöver.