Träna upp din styrka med marklyft

Träning är något som blivit väldigt populärt på senare tid. Allt fler människor tränar och det är något vi märker extra mycket på gymmen runt om i Sverige. Det är dock inte nödvändigt att gå till ett gym för att börja träna. Det går precis lika bra att träna hemma om du skulle föredra det.

Marklyft är en övning där du tränar hela kroppen, det är dock viktigt att göra övningen på ett korrekt sätt. Du behöver inte speciellt mycket vikt för att skada ryggen om du skulle lyfta på fel sätt. Börja med en lätt vikt tills du har fått in tekniken och runda aldrig ryggen när du lyfter. Du kan sedan successivt öka vikten när du känner dig bekväm.

Utrustning som hjälper till vid träning

Det finns gott om utrustning som kan hjälpa dig när du lyfter vikter. Ett lyftarbälte är alltid bra att använda eftersom de hjälper till att skydda ryggen vid marklyft. Men du behöver använda det på rätt sätt för att det ska få önskad effekt.

Handledsskydd och dragremmar är två andra saker som kan hjälpa dig att lyfta tyngre och säkrare. Om du är ute efter träningsutrustning kan du handla det som behövs på nätet.