Fortsätt träna över vintern

Det är ingen anledning att sluta springa, träna eller att sluta cykla till och från jobbet bara för att det blivit vinter. Här gäller det snarare att använda rätt utrustning för att kunna fortsätta oavsett årstid, väder och vind.

Det finns idag dubbdäck att skaffa till sin cykel för att kunna framföra den även i halkan och kläder finns det gott om, det gäller bara att tänka på att klä sig genom att använda lager på lager principen så man varken fryser eller svettas på tok för mycket och därför blir kall. All form av träning är rolig om man har rätt förutsättningar och rätt utrustning. Att träna på gym fungerar ju dessutom året runt oavsett väderlek och kräver ingen särskild vinterutrustning.

Sedan finns det dem som njuter av att byta sport till vinterns alla fantastiska aktiviteter. Här kan man istället plocka fram skidutrustningen och ge sig ut i spåret eller hänga med kompisarna i hockeyrinken. Skridskoåkning är något många kommuner runt om i landet uppmuntrar och vissa kommuner plogar upp skridskobanor på sjöar eller i havsvikar där allmänheten får åka.

Så skyll inte på vädret när du känner dig lat och lite frusen under de mörka vintermånaderna, ge dig ut en stund och du ska se att du samtidigt blir mycket piggare.