Håll koll på din träning

Tränar du hockey så har du säkerligen stenkoll på just själva hockeyträningen men det kan vara bra att ha lite koll på din träning mer generellt. Det finns många olika aspekter att ta i beaktande för att få lite bättre koll. Både spelare och tränare kan hitta bra fysträningstips här.

Mäta och samla träningsdata

Ett enkelt sätt för att du ska få bättre koll på din träning är att du skaffar dig någon form av träningsklocka. Det är dock inte bara själva klockan som är viktig. Det blir bra mycket roligare att träna om det även finns bra appar som kompletterar din träningsklocka. Garmin har bra produkter ur båda perspektiven som kan vara värda att ta en extra titt på.

Skonsam konditionsträning

Det behöver väl knappast påpekas att hockey ställer stora krav på konditionen. Men även här gäller det att ha lite koll för att välja bra kompletterande konditionsträning utan risk för skador. Löpning är det stående alternativet för att bygga upp sin kondition. Men tyvärr är löpning också en form av träning som fel utfört lätt leder till skador i knän och vader. Cykling är ett mer skonsamt alternativ om du vill komplettera din konditionsträning och här kan du läsa om effektiv träning med cykel.