Rätt utrustning på isen

hockey_217167499

När man ska välja hockey utrustning så är det en hel del man ska tänka på. Det gäller att välja utrustning som både passar dig personligen men också som är skön att använda. Det kan vara ganska svårt att hitta rätt utrustning speciellt om man inte är så insatt i hockey och därför kan det vara bra att få lite hjälp på traven. I texten nedan kan du hitta några bra tips på vilken sorts utrustning man ska välja om man vill börja att spela hockey.

Skridskor

En av de viktigaste delarna av utrustningen är så klart skridskorna. Det svåra med att välja skridskor är att alla är olika och en skridsko är väldigt individuell. Det gäller att tänka på spelarens fotstorlek samt tyngd och vikt. Skridskon ska sitta stadigt på foten men den får inte sitta så hårt att den skadar foten. Man brukar ofta säga att skridskon ska vara cirka fem till sju millimeter längre än foten den ska sitta på.

Klubbor

Klubban är en annan del av utrustningen som är väldigt viktig. En bra klubba ska vara anpassad efter en spelares armstyrka, handstorlek och kroppslängd. Ett bra sätt att mäta en klubba är att den ska vara så lång att den når till din nästipp vilket är cirka åttio procent av din längd. Man ska också se till att klubban är tillräckligt styv.

Handskar

Handskar är viktiga för att skydda dina händer från eventuella skador. Det är viktigt att handskarna passar på dina händerna samt att de inte hindrar din rörlighet.