Grunderna för att vara en bra supporter

shutterstock_275740061

Alla hockeylag har supporters som hejar på dem på matcherna. En del är så hängivna att de följer med sina lag till nästan alla bortamatcher också och ser till att höras från läktaren. Hur ska man tänka och bete sig för att vara värd att kalla sig en äkta supporter?

Visa ditt support

Först måste man visa sitt support, i vått och torrt. Det ska synas från läktaren vilket lag du hejar på och stöder. Det görs enklast med kläder och skyltar. Köp ett plagg som visar vilket lag som är bäst. Det kan röra sig om passande NHL kepsar, signerad hockeytröjor från laget eller en stor skylt med hockeylagets logga på. Det spelar ingen roll, så länge laget kan se dig från planen.

Respektera andra besökare

Alla är inte lika hängivna laget som dig. Men de gillar att gå på hockeyn och insupa atmosfären och spänningen. Som supporter ska man höras men inte överrösta allt. Hejaramsor och applåder är en sak, men lämna megafoner, vuvuzelan och visselpipan hemma. Man vill inte gå ut från en hockeymatch med huvudvärk och tinnitus.

Respektera motståndarsupporters

Små retande ramsor och burop hör till vardagen på en hockeymatch, men kliv aldrig över gränsen till huligan. Man sviker inte sitt lag genom att gratulerar motståndarlaget eller supportrarna till vinsten. Du behöver inte slåss med någon för att bevisa ditt stöd till laget. Ingen vinner på att man ska bråka med personer bara för att de hejar på ”fel lag”. Skippa sådana småbarnsfasoner för i värsta fall kan det sluta med böter och fängelse.

Stöd ett förlorande lag

En dålig match betyder inte att man tappar allt hopp för sitt lag. En dålig säsong betyder inte heller det. Som supporter väljer man att fortsätta heja på sitt lag, även om det går dåligt för dem. Det handlar om lojalitet och endast en sann supporter klarar av detta.