post

Fantasy hockey

sh_hockey_players_sports

Internet banade ny väg för fantasysporten under 90-talet. Det blev enklare att få fram siffror för statistik och även lättare att kontakta andra spelare. Fantasy spel finns inom många av dagens sporter och hockey är en av dom.

De idag två vanligaste ligorna att spela fantasy hockey i är KHL och NHL. KHL är den ryska proffsligan som faktiskt inte enbart har ryska lag, utan även lag från bland annat Finland och Slovakien med flera. NHL består av ett 30-tal amerikanska och kanadensiska hockeylag. De båda ligorna spelar ett antal matcher för att slutligen kora det vinnande laget som får ta hem sina mästartitlar i respektive serie.

I fantasy hockey är det du som blir general manager och draftar spelare till ditt lag. Dina spelare består utav verkliga spelare från verkliga lag, men i din liga är dom helt oberoende av lagtillhörighet. Hur du sätter ihop ditt lag beror för det första på, hur upplägget för spelet är på den sajt du spelar. Det kan variera hur många spelare du får köpa liksom för hur mycket pengar. Ditt spelarurval baseras på föregående säsongs prestationer och skadelägen. Ditt lag ska bestå av de du tror kan föra laget till vinst.

Spelet kan spelas under en hel säsong eller under en dag, det finns olika varianter. Hur dina spelare gör ifrån sig i riktiga matcher är poängbaserat som räknas ihop vid säsongens slut och ger en vinnare i den liga du spelar i. Du kan få poäng för mål, deltagande i match, assist och även andra saker. Vilka regler som gäller, varierar mellan spelsajter och hur poängen räknas bestäms även hos dessa.

Vissa spelsajter erbjuder dig som generalmanager att köpa och sälja spelare under hela säsongen och andra begränsar till en viss tid och antal spelare. Det förekommer också att sajter ger dig en viss budget som du får köpa dina spelare från. Budgeten ska hindra dig som spelare att bara köpa på dig de bästa. Det finns också sajter som låter flera manager köpa samma spelare i samma liga.